Product Added to your Cart
x

-------- eller --------

0 kr
Elisabeth/Papir&Bok onsdag 20. februar 2019 0 kommentarer

VOKS DIN TRÅD

VOKS TRÅDEN SELV

 

Til bokbinding, alle teknikker og metoder, er det anbefalt å sy med vokset tråd. Uansett hvilken bok du skal sy/binde inn, om du skal sy med tynnere eller tykkere tråd, er det lurt å vokse tråden din. Dette har bokbinderne gjort til alle tider, og det er ikke uvanlig å finne en voksbit i et ferdig «Bokbinder-Kit» som er å få kjøpt på nettet (og kan hende med tiden også via Papir & Bok).
 

Hvorfor er det hensiktsmessig med vokset tråd?
Når du syr/binder inn bøker, er tråden ofte lang og de fleste har sikkert erfart at en lang tråd har en lei tendens til å krølle seg og slå knuter. Dette er hovedårsaken til at tråden vokses, - for å unngå at tråden tvinnes og for å unngå ufrivillige knuter.
 

Hvordan vokse tråden selv?
Tråden du skal anvende dras gjennom/langsmed siden av en voksbit 2-3 ganger innen du trer den på tråden. Voks-biten skal være laget av renset bivoks. Et stykke voks, vanligvis ca 40 – 60 gr, har du i lang tid. Dette er ikke akkurat forbruksvare, ettersom det er lite som skal til for hver gang.
 

Vi tilbyr nå bivoks i stykker på 50 gr, og satser på med tiden også å tilby vanlig heftetråd/lintråd i farge natur.
 

I tillegg tilbyr nettbutikken et utvalg ferdigvokset lintråd, som er egnet til sying av dekorative bøker/bøker med synlige sting. Noen synes denne tråden er for mye vokset, - dette kan løses ved å dra tråden noen ganger gjennom nåløyet og derved skrape av noen lag.

 

Leave a reply
Optional, for replies


No comments posted yet, check back soon.
Special Offers